> -

NYÅRSAFTON

Om en stund ska vi iväg på nyårsafton, det ska bli kul. Nu är jag färdig-fixad i princip. Min nyårsoutfit kan jag visa i morgon, för jag orkar inte ta kort nu. Men det är i alla fall en svart klänning och en rosa kofta (:

Ha en riktigt rolig sista kväll på 2010! 


rubrik

God morgon, eller god eftermiddag! Sov ganska länge idag vilket var skönt, sen har jag inte gjort så mycket. Tog nyss ett bad. Det var också skönt, haha. Idag händer nog inget speciellt. Jag ska nog bara vila så jag blir frisk till i morgon. Nu ska jag nog sätta på en film. 

Ha en bra dag, vi hörs.


Fullt upp

Hej på er, det var ett tag sedan! Har ju inte bloggat sedan julafton som ni ser. Men jag har varit iväg hos farfar och träffat kusiner och sedan mormor och morfar och träffat kusiner. Så jag har haft fullt upp de här dagarna och inte haft tillgång till datorer. Men nu är jag tillbaka med ny energi. (:

Tyvärr har jag åkt på en rejäl förkylning, jag håller tummarna att det släpper till nyår som ska firas med våra goda vänner som vi alltid gör. Jag har i alla fall inte ont i halsen längre, det är ju positivt. 

Jag har fått fler fina julklappar nu, (av släkten) så det kommer antagligen bilder senare. Men jag kan ju lika väl berätta:



Av farfar:
- Prydnadskudde med flagga från Lexington
- Pengar

Kusinerna på pappas sida:
-Presentkort på Åhléns

Mormor och Morfar:
- Eclipse (filmen)
- Prenumeration på FRIDA

Kusinerna på mammas sida:
- Presentkort på Åhléns (igen. Men det är en toppenpresent! (: )


Nu ska jag kolla på TV med familjen. 

Mobilblogg - Hajen

Nu tittar jag på Jaws |||. Ganska läskig med hajarna, men den är bra! (: Nu slutar pausen, detta blir nig det sista ni hör från mig idag. God natt!

Julkrubban


Vår julkrubba som jag och mamma fixade igår. Vi fick ha snö (bomull) istället för mossa, för det går ju inte att komma åt ute, haha. (:

Julklappar

Jag sa ju att jag skulle visa bilder på det jag skulle få, så här kommer det (:

- Playstation 3 + Några spel (Fick detta med min bror) Tog inte kort på det heller..

- Sällskapsspelet "Med vilda gester".

- One Piece :D :D :D


- Från v: Blus i jeansliknande matrial, "fodral"/klänning till nyår, supergosig stickad kofta!


- Mysstrumpor (från min bror), knästrumpor & stor stickad halsduk


- Plattång, värmeskydd & parfym (Radiance)


- Speciella typ "tushpennor" sk. Promarker, papper till pennorna, gelépennor & vanliga färgpennor


- Vet inte vad det heter, men en sådan docka man har när man tecknar (:


- Önskade mig en hund så jag fick en hundkalender (:, anteckningsbok & dagbok som jag ska dekorera (:


- Ser ni? "Hjärtörhängen" som mammas kompis kompis har gjort! (Hon gör silversmycken)


Sött armband! (från min bror)


Ååh, jag blev verkligen superglad för allt! Mycket fina saker tycker jag (: Sen ska jag fira 2 "mini-julaftonar" till, hos farfar m. kusiner & hos mm & mf m. kusiner. Så det ska också bli kul. Men det har i alla fall varit en lyckad julafton.

Kram

(vissa bilder är lite "överexponerade" men jag orkade inte redigera dem. Men det duger säkert.)


GOD JUL

GOD JUL PÅ ER!
Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg. I morse så åkte vi in till stan på någon julafton-sak. Sen när vi kom hem så åt vi frukost. Nu har jag precis tittat på sista avsnittet av julkalendern. Vilken tur att den slutade bra! (: 

Fick även en "morgonpresent" i morse. Blev superglad! (: Jag kan nog lägga ut bilder på vad jag ha fått i kväll eller i morgon.

I eftermiddag kommer Kalle Anka på tv, gammal tradition. Efter det blir det nog julklappsöppning ganska snart (: 

Vi hörs,
ha en underbar julafton!

Lille julafton!

GOD MORGON.
Jag har precis kollat på julkalendern på nätet. Idag ska vi sätta upp och pynta granen, sätta upp julkrubban, jag tror att vi ska göra julskinkan också. Så det blir säkert en rolig dag. Känner mig dock lite förkyld men jag får hoppas att det släpper. (:

Mamma och pappa är i stan och min bror sover, så jag ska se om det är något kul på tv, eller sätta på någon film.



Julmys med Moa & Julia <3

Hej på er! Kom nyss hem från en mysig eftermiddag hos Moa. Efter skolavslutningen gick jag, Julia & Moa hem till Moa. Vi bytte julklappar, fikade, pratade osv. En riktigt mysig eftermiddag! Och om ni läser detta (Moa & Julia), Tack så jättemycket för era julklappar, blev jätteglad! (:

Nu sitter jag här med julmusik i bakrunden, riktig julstämning. Jag kan inte förstå att jag har JULLOV, och jag kan absolut inte förstå att det är JULAFTON på fredag, i övermorgon! 




Tv-program

Hörde att Ung & Bortkämd finalen var redan idag!? Konstigt, men det blir kul (: 
Kollar ni på det? Jag tyckte att det var synd att Tim-Joel åkte ut igår, han var bäst tyckte jag. Men nu när han är ute "hejar" jag på Daniel. 

Efter Ung & Bortskämd börjar Morden i Sandhamn tror jag det heter, det började igår. Väldigt spännande tycker jag. En av huvudpersonerna är Alexandra Rapapot. 


De inringade är de bortskämda ungdomarna som fortf. har chansen att vinna en jorden runt resa!

Morden i Sandhamn

Dagen bara rusade iväg!

Hej på er! Idag jar det varit en kort och rolig dag, först samlades vi i skolan för städning av skåp, väggar, klassrum m.m. Sedan åkte vi skridskor i ca 1h. Så dagen slutade vid 11-11.30 någon gång. Det var kul att åka skridskor (:

Sen var jag med Julia. Vi köpte julklappar till våra lärare från klassen. Jag hoppas att de kommer gilla julklapparna.. (:

Hittade en gammal bild i iPhoto. Typ 2 år gammal från min mobil. Haha, men den får duga (:


What a funny day!

Hej på er! För en stund sen gick Sanna hem, var med henne idag efter skolan. Det var kul! 

I skolan hade vi som sagt innebandytunering. Det gick bra. Vi vann alla matcher (vi släppte in 12 mål & gjorde 32). Så vi gick till final där det stod 5-5 tills det var typ 30s kvar, så fick de andra straff och de sätter den.. Det var lite surt. Men vi var väldigt bra tycker jag! Så jag är nöjd (: Vi får ta revansch i 8:an. 

Ikväll blir det att kolla på Ung & Bortkämd m.m. Men nu ska jag leta fram mina skridskor för vi ska åka skridskor imorgon.

KRAM

Veckans vardagar som väntar ;)


4 advent


Oj, vad snabbt tiden går! Tänk att det redan är fjärde advent och endast några dagar till julafton & jullovet. 
Rolig vecka framför mig också.

KRAM

Vad är struvor?

Hej på er! Vaknade för ungefär en timme sedan. Så jag har hunnit äta frukost och kolla på julkalendern. Den är ganska rolig tycker jag ;D Nu ska jag klä på mig. Sen ska jag och mamma göra "struvor". Det är någon "jul-grej". Vi ahr aldrig gjort det tidigare, men jag har smakat och det är jättegott. Krispigt är det. Haha, jag är verkligen ingen höjdare på att förklara, men jag har bara ätit det en gång så jag kommer inte riktigt ihåg. Men det blir säkert gott!

Vid tre-tiden ska vi på julbord på en restaurang i stan. Det blir säkert gott och trevligt ;)

Kram

this is X-mas

Hej på er! Om en stund ska jag iväg, ska bli superkul. De vi ska till har jag inte träffat på flera år! Nyss var jag (& min familj) inne hos våra grannar och fikade lite. Det var också kul! :)

Hoppas ni får en bra kväll!

KRAM

Frosty the snowman


julkänsla

God morgon! Sitter här och lyssnar på julmusik. Har nyss ätit frukost. Innan det dekorerade jag pepparkakor med olika färger på kristyr. Jag tycker att pepparkakor blir så mycket godare med dekorationer (:

Nu ska jag klä på mig, sedan ska jag göra några julklappar till släkten. Ikväll ska vi på glöggfest, tror jag att det var. Det ska i alla fall bli superkul!

KRAM

Snart är det fredagsmyys!

Hej på er! Idag har det varit en skön och rolig dag i skolan. Första lektionen var matte och då kollade vi på någon geometri-film och spelade spel, på svenskan & geografin kollade vi på filmen "Big Fish", sen var det slöjd och NO och på NO:n kollade vi på en biologi-film. Så det blev mycket film idag i skolan.

Nu sitter jag och lyssnar på musik och slappar. Alla läxor, prov osv. är klara för 2010. Känns underbart :)

Ikväll blir det fredagsmys!

Sospop.

Ni har sett bilden förut, men jag tycker den är häftig så ni får se den igen! (:

Åka skridskor till skolan?

Hejsan! Nu har jag precis övat på Sveriges sjöar, städer, åar & floder på "webbmagistern". Roligare att öva där än i en kartbok. Idag på väg till och från skolan var det verkligen svårt att gå.. För det var som en isbana hela vägen! Det var seriöst is ÖVERALLT. Jag halkade och trillade ett antal gånger. På vissa ställen kom man knappt fram. Dessutom bor jag ovanför en lång brandt backe (ca 1km) så man bara gled ner på väg till skolan. På väg hem hade de grusat. Hhaha, undrar hur det skulle gått annars. Jag tyckte det var väldigt kul med så mycket is, fast ganska farligt om man tänker efter. 

Ååh, det känns så himla skönt! Det är bara en riktig skoldag kvar (imorgon fredag). För på måndag är det innebandytunering för 7orna, och på tisdag ska vi åka skridskor. Sen på onsdag är det avslutning. Känns riktigt skönt. Nu så här på terminens slut känns det som att man alltid är trött. Härligt med lov i drygt 2v. 

Vad ska ni göra på lovet? :)

KRAM

Foto från Sicilien i somras.

Heaven

Hej på er! Om en stund ska jag på fotboll, det ska bli skoj! I skolan hände inget speciellt, eller vi hade "lugnande massage" på livskunskapen. Lugnande vet jag inte om jag kan kalla det, men det var kul (:

Nu lyssnar jag på Heaven med Erik Grönwall och har precis gjort några läxor. Men nu ska jag byta om till fotbollskläder.

KRAM

Dagens outfit (bilden är ej från idag)

Tävling


Jag är med och tävlar om ett biokort på SarahJennie's.
Var med ni också! Eller rösta på min blogg så småningom om ni vill (:


Lucia


Hej på er! Hoppas ni haft en bra måndag!? (: Idag fick vi sluta tidigare, för att vår lärare var sjuk. Men vi har fått "hemarbete" så jag ska göra det snart, och läxorna vi har denna veckan. 
Imorse var det luciatåg i gympasalen, så vi började tidigare. Men det var fint. Sedan fikade vi lussefika! 

Har inte mycket mer att berätta.. Vi hörs.

kram

Ha en bra Lucia :)

Tredje advent


Tredje advent idag. Gud vad snabbt tiden går! Snart är det ju julafton (:

julklappar - fixat!

Hallojsan! För ett tag sen kom jag hem från stan med Lovisa. Vi hade det kul! Jag köpte julklappar till min familj (kan dock inte säga vad här i bloggen för de läser min blogg (;). Sen när jag kom hem så fixade jag med julklapparna, slog in dem och så.  Så nu är jag klar med alla julklappar, känns skönt och jag är nöjd. 

I stan köpte jag en sak till mig själv också:

Ett iPhone-skal till min mobil. Tyckte det var jättesött! Och så passar det till min mobil eftersom att den är vit (:

Hoppas ni haft en bra dag!
KRAM

Lovisa

Hallu! Alldeles strax så ska jag och Lovisa in till stan för att julhandla och fika. Det kommer säkert att bli jättemysigt. Men nu ska jag äta lite innan jag åker. Hörs ikväll. 

KRAM

Gyllene (Kn)Orren

God morgon! Vaknade för ett tag sen så jag har precis ätit frukost. Nu ska jag titta på julkalendern på svtplay. Missade den på tv:n. Hörs senare
Kram

KÄRA LÄSARE (:

Nu har jag tagit ett varmt och skönt bad. Vet inte vad jag ska göra nu.

Jag har ju några läsare om dagen, och ni ska veta att jag blir väldigt glad av kommentarer, så om ni har något ni vill säga är det bara att kommentera! (:


Ni har sett fotot förut, men jag gillar det! (:

13 dagar kvar till julafton

Hej på er! Idag vaknade jag 11.11, haha. Så jag fick önska mig något (jag önskar mig alltid något när klockan är 22.22 / 11.11). Strax efter det kom mamma och pappa hem. De hade varit och handlat, så de hade med goda frallor till frukost. Sen dess har jag inte gjort något speciellt. Gjorde klart min fransk läxa, den handlade om Café och sånt. Så det var ganska kul (: 

Nu sitter jag här. Ska nog ta ett bad och sen pyssla lite, eller något sånt. Ikväll ska jag på konsert, det blir säkert roligt.

KRAM

Bilden är nog från i höstas, tror jag.

All alone with Peppelina


Den här söta lila pepparkakan fick jag i min julkalender idag. Det står "Peppelina" på lappen, så den får väl heta det. (:
Tycker att den är riktigt söt. + att den är väldigt "mjuk" eller vad man ska säga, haha. 

Nu är pappa iväg och hämtar Viktor (min bror) så jag sitter här hemma och tittar på Idol finalen. Spännande!

KRAM

Skön fredag - SKÖN VECKA!

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra dag! Min dag har i alla fall varit great. Haha, nej men den har varit riktigt skön! Först kom vi till skolan och hade genomgång om dagen typ. Så fick vi tillbaka våra matteprov, ni kanske kommer ihåg att det var det vi hade i onsdags? Det gick väldigt bra, så jag är supernöjd. Men sen så såg vi då på den filmen man hade valt. Jag hade valt Dear John. Har sett den innan, men den är jättebra så jag kollade igen. Dock väldigt sorglig. Men sorgliga filmer är ofta väldigt bra, tycker jag. Sen var dagen slut. (8.30-11.30) (:
Förresten har faktiskt hela veckan varit slapp. Flera lektioner som hoppats över osv.

Efter skolan var jag med Julia B (skriver B för det är två av mina kompisar som heter Julia. Den andra är Julia J) och Amanda. Det var skojigt.

Nu sitter jag framför tv:n med pappa och kollar på Nobelmiddagen. Just nu håller de på att servera mat, ifall ni vill veta, haha. 

KRAM

En solig höstbild.

snarket ;)

Jag kom nyss hem. Idag slutade vi 1 lektion "för tidigt". Så det blev en väldigt kort dag. Från 9.15-13.10 ;) Efter skolan var jag med Julia, vi tittade bl.a på "Luftslottet som sprängdes". Sen hämtade mamma mig, så köpte vi godis till "Snarket" i morgon. Det kommer säkert att bli jätteroligt! 

Men nu ska jag äta.
KRAM

Sovmorgon är inte fel ;)

Gomorron! Om en liten stud bär det av till skolan. Jag har sovmorgon idag, och jag slutar tidigt. Torsdagar är sköna dagar. Det har snöat ganska mycket i natt så nu är det snötäcken på bilar, brevlådor, tak m.m. 

Nu ska jag packa väskan och det sista. Hörs i eftermiddag. 

KRAM

Hittade en gammal bild på Cornelia & mig. Från förra hösten tror jag.

America's got talent!

Hejsan! Har varit hemma från skolan ett tag nu. Vi slutade tidigare för vår svensklektionen blev inställd, så de återstående två lektionerna förskjutna så vi slutade "en lektion" för tidigt. Vi hade som sagt matteprov idag, det kändes som att det gick ganska bra. Jag tror att vi ska få tillbaka proven på fredag så jag får se då. 

Förresten har vi INGA läxor på resten av veckan. Väldigt skönt! Har bara haft 2 läxor denna veckan + ett prov. På fredag är det "snarket" i skolan. Då ska man gå med mjukiskläder/pyjamas till skolan. Så ska man se på film och lite sådant.

Nu kollar jag på America's got talent, så vi hörs senare.
KRAM

Bild jag tog för några veckor sedan.
Ååh, det är jag sugen på just nu..

VILDSVIN!!!!??

Heeej! Idag började vi tidigt med idrott, efter idrotten har vi håltimme. Så några stycken och jag gick en promenad med mycket snöbollskast.. :) Men det ledde till att vi istället gick hem till Julia och åkte pulka i hennes branta backa en stund. Annars har dagen varit som vanligt. 

På väg hem från skolan när vi var nästan hemma (jag, Sanna & Ashton) så hörde vi något grymtande, det lät typ som en gris. Så jag trodde det var ett vildsvin för det har funnits i mitt område. Så vi sprang till min uppfart och stannade och lyssnade och det fortsatte låta. Men det var nog en fågel eller något annat konstigt. Det var i alla fall ganska läbbigt tycker jag.. 

Nu ska jag kolla igenom engelskan och matten. Har matteprov imorgon. Sedan är det fotbollsträning.

KRAM

tv kväll

Nu ska jag kolla på Halv åtta hos mig eller Paradise hotel och sen Ung & Bortskämd.
En tv-kväll väntar för min del.


duschen väntar

Hej på er!
Nu efter skolan har jag tittat på Bert. Ganska roligt tycker jag. Vi fick inga läxor idag, och läxorna vi fick förra veckan är redan gjorda. 

Kollade precis ut genom fönstret och det verkligen ÖSSNÖAR ute, eller så kanske man inte kan säga.. Men ja, det snöar verkligen superdupermycket, haha.

Nu ska jag ta en dusch. Hörs senare. 
KRAM



wonder winterland

Godmorgon! Har precis tittat på julkalendern och ätit frukost. Ska göra mig i ordning nu. Sen måste jag ut och skotta.

världens bästa fotbollslag!

julstök

Nu är jag hemma från Julia. Det har varit superkul! Vi har gjort pepparkakor, pärontryfflar, brända mandlar, skurna pepparkakor. Sen har jag och Julia varit ute i snön och "lekt" :)
När jag och mamma kom hem hade pappa städat och skurat hela köket så det luktade såpa och allt blänkte, hehe.. Nu överdrev jag kanske lite, men det mesta blänkte :)

Nu ska jag kolla facebook & sätta på lite musik.

KRAM

2 advent



winter

God morgon! Om ungefär 1h ska jag och mamma iväg till Julia. Där ska vi göra julgodis osv. Kommer säkert att bli jättemysigt! 

Det har snöat väldigt mycket här i natt. Det snöar fortfarande. Det har säkert kommit typ 20 cm. Eller, jag vet inte men mycket i alla fall. Läste i GP att det skulle komma ett snöoväder här över GBG i eftermiddag dessutom. Hoppas att snön ligger kvar över jul. Det gör den nog. Men det är inte lika mysigt om det inte är snö på julen tycker jag.

Kanske kommer något inlägg hos Julia. 
KRAM


Här är min första header. För er om inte sett den :)

Harry Potter & dödsrelikerna

Det var en skön & rolig dag i skolan. På svenskan gjorde jag, Julia, Lovisa, Moa, John & Adam en typ "sag-grej" Alla skriver först ett killnamn på ett papper. Sen viker man undan och skickar pappret medsols så skriver nästa ett tjejnamn, sen skickar man vidare skriver man massa roliga saker osv. Så sen när man skrivit allt vecklar man ut pappret och läser upp. En runda körde vi på ett speciellt sätt. Haha, men det tar jag inte upp här. Kul var det i alla fall! 

Idag efter skolan var jag med Julia, Julia och Amanda. Vi spelade något charad-spel och åt glass. Haha :)

Sen har jag varit på Harry Potter & dödsrelikerna. Den var läskig, men bra. Fast jag är i och för sig ganska lättskrämd, så jag tycker det mesta är läskigt.. Men Dobby dog :( Förlåt till er som inte sett den men jag tyckte det var hemskt. För jag gillar lille söte Dobby. Ni vet den hus alven typ? Som "skyddar" Harry hela tiden.
Men den slutade ju självklart på ett sådant sätt att man måste se del 2 sen.

Förresten. Kommer ni ihåg vad liten och söt Harry var i första filmen. Hur gammal var han? 8-10 kanske? Nu är han ju typ vuxen. Ja, inte så konstigt. Det tar ju tid att göra filmer och man växer ju och blir äldre. Men jag bara tänkte på det.


new

Ser ni något nytt?

-Jag har gjort en jul-design. Jag tycker det blev ganska fint. "Juligt" & så. :)

Vad tycker ni? 


DAGENS JULLÅT


LÄXOR ... check!

Nu har jag precis gjort engelska & historian som är till nästa vecka. Men då är det avklarat. Så det blir färre läxor nästa vecka. 

Nu ska jag göra något skojigt. Just det. Jag ska inte åka och köpa det där idag. Det blir på lördag istället. Kände mig lite dum när jag skrev att det skulle bli idag. Jaja.

Puss

surprise

Nu är jag hemma från skolan. Idag har det varit en ganska slapp och skön dag i skolan. I morse var det franska-prov. Det kändes som att det gick ganska bra. 

Nu ska jag ta på mig myskläder. Fryser! Det är så himla kallt att gå hem från skolan. Senare ska jag och pappa köpa lite grejer som jag ska ha till en rolig grej.


Foto från Italien 2009.

1 Dec 2010

God morgon!
Om en stund ska jag till skolan. Men idag är det ju 1 december, vilket är lite speciellt. Julkalendern på tv har börjat. Jag vet inte riktigt hur jag tyckte den var, lite svårt att säga efter ett avsnitt. Men den kan säkert bli rolig. Sen så har jag och min bror en julkalender som man får små saker i varje dag. Och chokladkalender, haha. Men det är roligt med traditioner. 

Nu ska jag fixa min väska och packa ner någon frukt. För vi har vääääldigt lång dag idag.

KRAM